maandag, april 21

Gongo Aso

Ben in Lagos geweest dit weekend, gigantische stad, bruist van het leven, en zeer vuil.
Het verkeer is zot. Als je hier je rijbewijs moet afleggen... Heb er zo ene bezig gezien. Daar heb je gigantische ballen voor nodig (bij wijze van spreken). De claxon is hier zoals een richtingaanwijzer bij ons is. Voor de terugrit moesten we +- uurke op de bus wachten langs de kant van een hoofdweg, soort van ring. De brandende hitte was een lachertje ten opzichte van het oorverdovende lawaai. Na een uur wachten werden we natuurlijk dorstig, maar er was dus absoluut geen enkele manier om die straat over te steken, gevangen in een mierenspoor van half uitgeroeste vijfdehandsmodellen die met ware doodsverachting door elkaar razen. Napoleon zou zich omdraaien in zijn graf. Maar bon, twas leuk.
Dit weekend bezoekje aan Benin gepland, westelijke buur van Nigeria. Was vroeger Franse kolonie, dus ik hoop dat ze daar kennis hebben van brood bakken. Een deftige croissant zou er wel ingaan.

Hier nog fotooke van tripje door Ibadan, Quinten -als je dit ooit leest- je moet eens proberen te lezen wat er op de rug staat van de kerel achterop de motorfiets... zalig.

grtz

1 opmerking:

Serge Cornelus zei

Ik zie de link met Napoleon niet meteen, maar dat zal aan mij liggen. Anyway: hoe zit het nu met die Ier, die Belg en die watwashetookalweer? :-)